Zatraži novi lozinku

Your search results
21/04/2015

N.P. BRIJUNI

Izlet počinje isplovljavanjem MB „Martinabela“ kroz pulsku luku te istočnim dijelom Brijunskog arhipelaga.

Obilazak otoka Veliki Brijun u trajanju od 4 sata realizira se u pratnji vodiča na hrvatskom, talijanskom, njemačkom, ruskom i engleskom jeziku.

Autohtono raslinje, izvanredno očuvana mediteranska makija, livade na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari, aksisi i mufloni… dio su brijunskog krajobraza i izletničkog programa koji se djelomice realizira turističkim vlakom.

Vlakom se posjećuju od centra otoka udaljeni arheološki lokaliteti; zaljev Verige s ostacima rimske vile rusticae iz I st.n.e. kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, gazele, somalijske ovce, indijska goveda, lame, nojevi, slon i mnogi drugi.

Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16 st. te mala gotička crkva Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre, također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke „Tito na Brijunima“.

Posjetiteljski program obogaćen je posjetom brijunskom mediteranskom vrtu.

Brijunski vrt predstavlja vrtnu atrakciju unutar Nacionalnoga parka. Vrt je osnovan 2007. godine na području bivšega šumskoga rasadnika, na površini od 17 000 m2.
Brijunski vrt, na posebno dizajniranim plohama, danas udomljuje 169 vrsta različitih autohtonih biljaka i egzota koje su obilježene pločicama s QR kodovima za dodatne informacije o pojedinim biljkama
Uz program na otoku imamo predviđeno vrijeme za pauzu gdje možete uživati u ambijentu mira i tišine u snack-baru „Školjka“, restoranu ili opuštajući se uz more.

Na otok je dozvoljeno dovoditi pse, no psima nije dozvoljen ulaz u zatvorene prostore poput vlaka, muzeja i Safari parka.

 

 

  • PROMJENI VALUTU

  • REZERVIRAJ SMJEŠTAJ